Gaan we wild gokken dat u waarschijnlijk minder wilt uitgeven aan uw energierekeningen? Dat dacht ik al. Veel mensen kiezen voor condensdroger vergelijken. Daarnaast zijn er nog andere tips om flink te besparen. Een ding is zeker, het gebruik van een condensdroger is natuurlijk niet echt duurzaam, daarom is het slim om hem met mate te gebruiken indien dat mogelijk is.

Een veel voorkomende energiebesparende tip is om je kleding buiten te drogen in plaats van je wasdroger te gebruiken. Zon en wind zullen uw kleding op natuurlijke wijze beluchten, gelijkmatig drogen en ze fris ruiken. Miele condensdrogers kunnen het ook. Echter is het niet zo energiezuinig.

  • Maar hier in Nederland heeft het geen zin om te ontkennen dat het regent – soms veel. Dus als het drogen van kleding binnen uw enige optie is, zijn hier enkele tips om uw wasdroger efficiënter te laten werken en nog steeds perfect droge kleding te krijgen.

Maak Altijd De Filters Van De Condensdroger Goed Schoon

Hopelijk schraap je de pluizen al van je pluisfilters telkens als je je wasdroger gebruikt. Een opeenhoping van pluis blokkeert de luchtstroom in uw machine, wat betekent dat uw droger harder moet werken (en mogelijk oververhit raakt). Naast het reinigen van het filter, is het een goed idee om de ontluchtingsslang en de buitenlucht van uw machine ook regelmatig op pluis en vuil te controleren.

Ga Eens Kijken Naar Energiebesparende Ballen Voor In De Droger

De eenvoud van energiebesparende ballen in de wasdroger maakt het moeilijk te geloven dat ze de droogtijd van uw kleding tot 25 procent verkorten. Maar door kleding te scheiden en te beluchten tijdens het drogen, besparen deze ballen je inderdaad energie, met de toegevoegde bonus van het verzachten van je stoffen zonder het gebruik van chemicaliën.

Droog Kleding Niet Die In Elkaar Verwikkeld Zit

Gescheurde spijkerbroeken of kledingbundels verstrikt in een panty hebben veel meer tijd nodig om te drogen. Neem even de tijd om je kleding uit elkaar te halen en uit te schudden voordat je ze naar de droger brengt. Je kleding zal sneller drogen, waardoor je geld bespaart en voor noodgevallen in de droger, ze zullen ook sneller klaar zijn om te dragen.

Probeer Hetzelfde Soort Kleding Materiaal Samen Te Wassen

Handdoeken en dikke truien duren langer om te drogen dan T-shirts, kussenslopen en ondergoed, ongeacht de droogmethode die u gebruikt. Droog lichte, lichte kleding in de wasdroger om te voorkomen dat energie drogende kleding die al droog is, wordt verspild.

Doe De Wasdroger Niet Meer Open Nadat Die Gestart Is Met Het Programma

Op dezelfde manier, als je ooit aan je wasdroger bent begonnen, realiseerde je je dat er een verdwaald nat t-shirt of losse sok aan de onderkant van je wasmachine was, voeg het natte kledingstuk niet toe aan de half droge kleding, ongeacht de verleiding!

  • Als u dat doet, moet u de volledige lading blijven beluchten totdat dat ene verdwaalde item is gedroogd.
  • Het beste is om de was gewoon op te hangen aan een radiator of droogrek.

Een Aantal Tips Om Gemakkelijk Energie Te Besparen Met Jouw Condensdroger