Voorlopige autoverzekeringsregelingen voor jonge bestuurders zijn vrij zeldzaam omdat ze afhankelijk zijn van leeftijd en ervaring. Om een ​​tijdelijke verzekering te kunnen afsluiten, moet u inderdaad meer dan 21 jaar oud zijn (volgens de bedrijven zelfs 23 jaar) en minimaal 2 jaar rijden.  Met andere woorden, u moet zich in uw derde en laatste jaar van proeftijd licentie bevinden. Naast deze twee criteria kunnen autoverzekeringsmaatschappijen ook rekening houden met uw aansprakelijkheid, of u nu een kwaadwillende of beëindigde bestuurder bent.

Welke verzekeringen worden er nog meer afgesloten door jongeren?

Goed om te weten: sommige verzekeraars bieden op verzoek vrijstellingen voor beginnende bestuurders jonger dan 23 jaar. Autoverzekeringen zijn altijd lastig om af te sluiten op een jongere leeftijd. Deze doelgroep draagt namelijk een vergroot risico. Daarentegen zijn er ook verzekeringen waarbij jongeren makkelijker worden geaccepteerd, de telefoonverzekering is hier een voorbeeld van.

Waarom Zijn Auto Tijdelijk Verzekeren?

Met de tijdelijke autoverzekering kunt u uw voertuig onmiddellijk en voor een korte tijd verzekeren in het geval:

 • u gaat op vakantie ( internationale verzekering ) in een ander land dan uw verzekering
 • u leent een auto die niet verzekerd is voor de lening van het stuurwiel
 • u gebruikt af en toe uw voertuig
 • u hebt een onmiddellijke verzekering nodig als back-upoplossing bij beëindiging of als u wacht op een beslissing van het Central Rating Office
 • u moet het voertuig van een familielid terughalen na inbeslagname of immobilisatie door de politie
 • u moet een niet-geregistreerde buitenlandse auto repatriëren in een uitverkoop.

De Voordelen Van Kortlopende Verzekeringen

Onmiddellijke autoverzekering  : Met voorlopige autoverzekering kunt u snel dekking bieden dankzij de vele online aanbiedingen. Snelle verwerking maakt onmiddellijk effect mogelijk, alle documenten worden per e-mail naar u verzonden.

 • Om de goedkoopste verzekering te kiezen, kunt u simulaties doen via een vergelijker voor autoverzekeringen.
 • Vereenvoudigde procedures : minder beperkend dan conventionele verzekeringen, registratie gebeurt binnen enkele minuten. Meestal hoeft u alleen een kopie van uw rijbewijs, uw registratiekaart en uw informatiebon te verstrekken.
 • Flexibiliteit : in tegenstelling tot een traditionele formule die u aan het jaar verbindt, kunt u ervoor zorgen voor het aantal dagen dat u wilt. Voor een dag, een week of zelfs maximaal 3 maanden past de verzekering zich aan uw behoeften aan en kan deze indien nodig meerdere keren worden verlengd.
 • Geen dure verzekering meer, of u nu een beginnende of ervaren bestuurder bent.

 

Wat Zijn De Garanties Voor Een Tijdelijke Verzekering?

Tijdelijke autoverzekeringen bieden dezelfde garanties als WA – verzekeringen , dat wil zeggen de verplichte minimumgaranties bij wettelijke aansprakelijkheid. Het compenseert de kosten van materieel en lichamelijk letsel dat u aan een derde zou kunnen toebrengen na een verantwoordelijk ongeval.

Wat De Verzekering Niet Dekt

Kortlopende verzekering biedt niet:

 • reparaties aan uw voertuig
 • uw verwondingen in het geval van een verantwoordelijk ongeval of hit and run
 • reizen van minder dan 3 dagen in het buitenland

Jonge Bestuurder, Kun Je Tijdelijke Autoverzekeringen Afsluiten Of Niet