De meesten van ons hebben een oververhitte mobiele telefoon ervaren, met name die warmte uitstraalt na een gesprek dat extra lang duurde. Maar wat zijn enkele van de andere oorzaken waarom telefoons zo heet worden? Soms tot het punt waarop het niet zal werken totdat het afkoelt?

  • Tijdens telefoon abonnement vergelijken in 2019 wordt er door consumenten steeds meer navraag gedaan over deze hitteproblemen bij mobiele toestellen. Het is dus geen onbesproken probleem. In dit volgende gedeelte van de pagina kijken we naar de meest voorkomende redenen waarom telefoons heet worden en vertellen we u wat u kunt doen om te voorkomen dat uw telefoon oververhit raakt.

Maar Waarom Worden Alle Telefoons Wel Eens Erg Heet

Helaas is er geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag. Soms worden telefoons heet als gevolg van te veel apps die op de achtergrond worden uitgevoerd. Een slechte batterij of andere hardware problemen kunnen niet worden uitgesloten. Andere keren is het vanwege een malware- infectie.

Lees ook: sim only abonnementen zijn weer in prijs gedaald.

Hier is het ding: alle telefoons kunnen, en meestal zullen, van tijd tot tijd een beetje warm worden. Maar het wordt een probleem wanneer uw telefoon zo warm wordt dat u hem niet eens kunt vasthouden of vreemd gedrag begint te vertonen. Er zijn een aantal redenen waarom dit zou kunnen gebeuren.

telefoon kopen

Wanneer Weet Je Dat De Telefoon Te Warm Wordt?

Er zijn enkele duidelijke signalen die u kunt gebruiken om te bepalen waarom uw telefoon aan het opwarmen is. Ten eerste kan verwarming worden veroorzaakt door defecte hardware, maar het kan ook worden veroorzaakt door softwareproblemen. Er zijn drie hoofdgebieden in een telefoon die warmte genereren: de batterij, CPU en scherm.

Wanneer een telefoon heet wordt, is de batterij meestal de eerste plaats om te kijken. Zelfs meer als de hitte van de achterkant van de telefoon komt. Moderne lithium-ionbatterijen zijn extreem krachtig en daarom worden ze soms heet. De hitte zorgt ervoor dat de batterij zijn organische oplosmiddelen ontlucht die daadwerkelijk zouden kunnen ontbranden door teveel hitte of een vonk. De beruchte Samsung Galaxy S7-explosies werden veroorzaakt door defecte batterijen (daarom hebben ze 2,5 miljoen eenheden teruggeroepen ).

Als de hitte van de voorkant van het scherm komt, kan dit echter te wijten zijn aan de CPU of GPU van de telefoon. Beide componenten creëren warmte als bijproduct van de werking, dus wanneer de processor erom vraagt, neemt de warmteproductie dienovereenkomstig toe.

  • Op dezelfde manier is er een zeer goede kans dat er een probleem is met de oplader als u warmte opmerkt die uit de onderkant van uw telefoon komt.

Maar Wanneer Is De Telefoon Echt Te Warm?

Vergeet niet dat alle telefoons heet worden. Maar hoe weet je of je telefoon een probleem ervaart? Alle telefoons hebben een normaal temperatuurbereik van 37-43 graden Celsius, of 98.6-109.4 graden Fahrenheit. Omdat we (nog) geen thermometers in onze vingers hebben, moeten we onze beste gok gebruiken om te beoordelen wanneer het misschien een goed moment is om te stoppen met binging op YouTube-video’s en onze telefoon op adem te laten komen.

Wat Is De Reden Dat Telefoons Soms Zo Heet Worden